Malzeme
Havuç 3 orta boy
Domates 2 orta boy
Salatalık 2 orta boy
Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 orta boy
Yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 8 orta boy
Dereotu 1 demet
Zeytinyağı 1 su bardağı
Su 3+1/2 su bardağı
Duru iri Pilavlık bulgur 2 su bardağı
Tuz 3 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Bütün sebzeler yıkanır ve ayıklanır. Havuçlar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ınıp rendelenir, yağ ile biraz kavrulruve su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya bulgur salınır, tuz ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta kabuğu soyulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salatalıklar küçük küçük küp şeklinde doğranır. Dereotu, birer ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ince ince doğranır. Soğumuş olan pilava tüm sebzeler ilave edilip karıştırılarak servis yapılır. (K.K.Yalçıner)
NOT: Özellikle rara ögünlerde sevilerek tüketilir.Tarif Konya'dan alınmıştır.