Malzeme
Duru Kuru Fasulye 1/2 su bardağı
Duru Nohut 1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Tereyağı (erimiş) 8 yemek kaşığı
Kıyma 1/2 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Duru mercimek (yeşil yada kara) 1 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber (Acı) 2 tatlı kaşığı
Su 12 su bardağı
Porsiyon Adedi: 12
YAPILIŞI
Fasulye ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akşamdan ıslatılır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince doğranır. Yağ,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyma, bulgur, mercimek, salça,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, karabiber, kırmızıbiber ve su güvece konularak özleşinceye kadar pişirilir. (Halıcı,1979)
NOT: Konya'nın özgün yemeklerindendir. Eskiden tandırda toprak kap (çömlek) içinde pişirilen bu çorba, günümüzde güveçte yada basınçlı tencerede pişiril