Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2011, 22:24   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
şalgalı pilav (konya)




Malzeme
Şalgam 4 orta boy
Soğan 1 orta boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 7 yemek kaşığı
Kıyma 1 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Su 5 su bardağı
Porsiyon Adedi: 6-8

YAPILIŞI
Şalgamlar yıkanır ve soyulur. Enine ve boyuna 2 yada 3 parçaya bölünerek 2-3 milimetre kadar incelikte dilimlenir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ve kıyma ile birlikte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya, kıyma da suyunu çekinceye kadar kavrulur. Salça ve pulbiber eklenip 1-2 kere karıştırılır. Şalgam ilave edilip biraz çevrilir ve bulgur eklenerek biraz daha kavrulur. Sıcak su dökülür, kaynayınca tuz atılır ve ateş kısılır. Bulgur ve şalgam yumuşayınca hafif sulu ike ateşten alınır, sıcakken turşu ile servis yapılır. (K.K.Şahin)

NOT: Konya ve Sivas yörelerinde yaygındır.Tarif Konya yöresinden alınmıştır. Ancak şalgam yetişen yerlerde yapılabilir. Bekletmeden yenmesi gerekir, aksi halde suyunu çekerek hoşa gitmez bir durum alır. Kıyma yerine kavurma da konabilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan