Malzeme
İçi
Duru Çiğ köftelik Bulgur 1/2 su bardağı
Su (sıcak) 1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı
Margarin yada sıvı yağ 5 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Ceviz içi 1/2 su bardağı
Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Maydanoz 1/2 demet
Dışı
Süt 2 su bardağı
Yumurta 2 adet
Yufka 6 adet
Galeta unu 2 su bardağı
Sıvı yağ 2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 14-18
YAPILIŞI
İçi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.ulgur sıcak su ile ıslatılır.Diğer tarafta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.tavaya kıyma,yağ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konup kapak kapatılarak hafif ateşte ara sıra karıştırılarak,kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavrulur.Tuz,kırmızıbiber ve karabiber atılır,1-2 defa çevrilerek ocaktan alınır.Üzerine kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanmış,ayıklanmış ve ince doğranmış maydanoz,kabarmış olan bulgur ilave edilerek karıştırılır ve 20-25 dakika kadar dinlendirilir.
NOT: Tarif Konya'dan alınmıştır. İç,3 eşit parçaya ayrılırsa yada yufkaların hepsi eşit büyüklükte kesilip iç paylaştırılarak yapılırsa, köfteler aynı irilikte olur. Arzuya göre 2-3 yemek kaşığı kadar kuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü de konabilir.