1 sb
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg kemikli
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
2 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 sb su
Yeterince tuz
Yapılışı:
Nohudu eti yıka,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la birlikte tencereye koy. Suyu ilave et, ateşe koy. Kaynamaya başlayınca yüzüne biriken kefini kevgirle al,kapağı kapat, hafif aetşte et ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar pişir. Tuz at, 5 dk pişir. Tuz at, 5 dk daha pişir, ateşten al. Soğanları çıkar, yahniyi suyuyla sahana yerleştir, sofraya çıkar.
Not: Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]giller Konya’da kış mevsiminde fazlasıyla kullanılan yiyeceklerdir. Konya’nın dermesan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]si Türkiye’nin en iyi fasülyelerindendir. Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yahnisi dışında kıymalı mercimek de çok sık tüketilir.