Malzemeler:
1 ad. Kuzu veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
4
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (ortadan ikiye bölünmüş)
8 ad. Kıl
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Beraberinde:
1 demet yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet maydanoz
1 demet nane.
Yapılışı:
Ciğerin zarını alın, el büyüklünde parçalara ayırın, olabildiğince ince tabakalar haline getirin. Ciğer tabakalarının bir tarafına bıçağın ucu ile kareler çizip önce
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri kömür ateşinde pişirin, tabağa alın. Sonra da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin her iki tarafını ateşin on cm. yukarısında olacak şekilde pişirin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin yanına alın ve servis yapın.
Not: Konya mutfağında sakatatlar da önemli bir yere sahiptir. Kelle, paça,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bumbar gibi sakatatlar oldukça yaygın kullanılır.