Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Tuz 2 su bardağı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Tarhana 1/2 su bardağı
Tereyağı veya margarin (erimiş) 7 yemek kaşığı
Kırmızıbiber 4 tatlı kaşığı
Un 2 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Soğan 1 orta boy
Et suyu 8 su bardağı
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Sarımsak 2-3 diş
Porsiyon Adedi: 8
YAPILIŞI
Bulgurun üzerine 1/2 su bardağı sıcak su dökülerek üzeri kapatılır.Kabarınca, üzerine tuz, karabiber tarhana, 1 tatlı kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı un ve nane ilave edilerek iyice karıştırılır. Dört beş yemek kaşığı ılık su ile yoğrulur. El ıslatılarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır ve un serpilerek tepsiye sıralanır.Öte yanda
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur,yıkanır ve ince ince doğranarak yağın yarısı ile kavrulur. Et suyu ve tuz ilave edilir. Kaynayan suya önceden hazırlanan Bulgurlu köfteler yavaş yavaş atılarak pişirilir. Sarımsaklar dövülüp
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır ve alıştırılarak çorbaya ilave edilir. Kalan yağ eritilir, Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur ve köftelerin üzerine dökülerek servis yapılır.(K.K.Orhan)
NOT: Kütahya'nın özgün çorbalarındandır.Yörede sıklıkla yapılır. Çorbaya,soğan kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salçada konabilir. Böyle yapıldığında üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li yağ gezdirmeyebilir.