Kullanılacak Malzemeler
1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz, karabiber
Hazırlanma Şekli
Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin. Bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip, karabiber, tuz ve kıymayı ilave edin. Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın. Tencereye üç su bardağı su
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Köfteler kaynayan suda hafifçe çekilene kadar pişirin. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan su ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün. Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını eritip, kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i katın. Köftelerin üzerine döküp,
servis yapın