Malzemeler
1/2 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr. un
Tuz
Su
1 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 kaşık tereyağı
Hazırlanışı
Un, tuz, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, nemli bez altında dinlendirilir. 2 yumak yapılır üç dört milim kalınlıkta açılır. Açılan hamurlar saç üzerinde bezertilir. (tam kızartılmaz) 3 santimetre kalınlığında bantlar halinde kesilir, bantlar üst üste konarak üçgen şeklinde kesilir. Kaynamakta olan tuzlu suda haşlanır.
Diğer taraftan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı ayıklanır, bol suda yıkanır doğranarak haşlanır, hamura
katılır. Soğuyunca-sarımsaklı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karıştırılır. Eritilmiş tereyağı kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirilerek servis yapılır.