Malzemeler:
500 gram
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı rende
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı baharat (dövülmüş karanfil tarçın ve zencefil karışımı)
Üzeri için:
Kaymak çam fıstığı tozu
Şurup için:
1.5 bardak toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Toz şekerle suyu kaynatın ardından
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u ekleyin ve şerbeti hazırlayın
Hazırlanışı:
Kayısıları bol suda yıkayıp sıcak suda bekletin. Ayrı bir yerde havucu rendeleyin, önce kendi suyu ile pişirin. Yumuşayınca toz şeker,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karıştırarak macun haline gelince ateşten alın. Baharat ilave edin. Kaynayan şuruba
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları atın. Yumuşayıp şerbeti içinceye kadar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kaynatın. Soğuyunca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları koparmadan 2'ye ayırın. İçine iç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapatın. Fırın kabına dizin. Üzerine kalan şerbeti dökün. Orta ısılı
fırında 10 dakika bekletin. Fırından çıkartıp soğuyunca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Şam fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın