Malzeme
Kurutulmuş Dolmalık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 12-13 adet
Kurutulmuş Dolmalık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6-7 adet
Kıyma 1 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Maydanoz 1 demet
Nane 1 yemek kaşığı
Salça 2 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Su 3 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı
Erik ekşisi 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar akşamdan kaynar suya konur,kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır ve üzerine soğuk su dökülerek bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür. Biberler ise, kaynar suda 4-5 dakika haşlanır ve birkaç kere soğuk sudan geçirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve
ince doğranır. Maydanoz yıkanır, ayıklanır ve incecik kıyılır. Kıyma, bulgur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, nane, bir yemek kaşığı salça, tuz, karabiber,pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 1 su bardağı su iyice karıştırılır. Külahlara 1 parmak boşluk kalıncaya kadar iç doldurulur ve dolmalar tencereye dizilir.Yağ eritilir 1 yemek kaşığı salça ilave edilerek bir iki defa karıştırılır. Kalan 2 su bardağı su ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekşisi konup kaynatılarak dolmaların üzerine dökülür.Kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir (K.K.Önal).
NOT: Küllah;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],biber ve salatalık gibi sebzelerin oyularak ipe dizilip kurutulmuş şeklidir. Birçok yörede
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li yada bulgurlu olarak hazırlanır. Malatya yöresinde sıklıkla yapılır. Erik ekşisi yerine, nar ekşisi,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu yada koruk suyu konabilir.