Malzeme
Ispanak 500 gram
Soğan 3 orta boy
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Su 7 su bardağı
Duru Mercimek (kahverengi) 1 su bardağı
Duru Çiğ köftelik Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı
Erik ekşisi 2 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 8-10
YAPILIŞI
Ispanaklar bol su ile birkaç defa iyice yıkanır ve ayıklanır. Soğanlar soyulur, yıkanır ve
ince ince doğranır.Geniş bir tencerede yağ ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur, salça ilave edilerek biraz çevrilir. Üzerine 6 su bardağı sıcak su dökülür ve yıkanmış mercimek ilave edilerek kapak kapatılır. Kaynayınca ateş kısılır. Hafif ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Öte yanda bir tepsiye,bulgur ve bir tatlı kaşığı tuz konur,üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülerek kapak kapatılır. Kabarınca, el ıslatılarak elastik bir yapı oluncaya kadar iyice yoğrulur(yada bulgur ıslatılmadan, azar azar su ilave edilerek de iyice yoğrulabilir) Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Yumuşayan mercimeğe kalan tuz,köfteler ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekşisi ilave edilir. Diğer taratfa
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doğranır. Köfteler biraz pişince
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilir.ıspanak ve köfteler iyice pişince ateşten alınır ve sıcak olarak servis yapılır.(K.K.Hamamcılar)
NOT: Malatya yöresi yemeklerindendir. Öğle ve akşam öğünlerinde sevilerek tüketilir. Malatya'da
özel hazırlanan ince yarma ile yapılır. Erik ekşisi yok ise, nar ekşisi, o da yoksa
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanılabilir