Malatya kebabı
MALZEMESİ:
350 gr. ince bulgur
350 gr. kıyma
2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
un
sıvıyağ
karabiber
tuz.
Kıyma ile bulguru, yeterince karabiber ve tuzla yarım saat kadar (çok sertleşirse azar azar su ilave ederek) iyice yoğurduktan sonra yassı köfteler yapın. Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayıp süzün ve köfteler ılınınca önce çırpılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |