Malzeme listesi
4-5 adet büyük boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 adet kırmızı uzun tarhana
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
5 adet orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı voğurt
Yapılışı:
Soğanları soyup ortadan dörde bölün. Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin sapiarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Sonra da enlemesine ikiye kesin. Domatesleri soyup iri kuşbaşı et formunda doğrayın.
Sıvıyağı geniş bir tencereye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı, onun üzerine de
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yerleştirin. Tuzunu ekleyip
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri de ilave ettikten sonra orta ısılı ateşte, kavnayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencerenin kapağını açıp yemeğin suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen yemeği servis tabağına aktarın. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirip dereotu ya da maydanozla süsleyerek servise sunun.
NOT: Bu yemek, Manisa-Akhisar'da özellikle tarhana
yapımı esnasında pişirilir.