Malzeme:
1 kg şevket-i bostan,
yarım kilo kuşbaşı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti,
yarım su bardağı zeytinyağı,
1 kaşık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu,
1 kaşık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 kaşık un,
1 iri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
tuz, karabiber.
Yapılışı :
Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır,
ince uzun doğranır. Yağda kavrulan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ete ilave edilerek, sararıncaya kadar ara sıra karıştırılır. İki bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kapağı kapatılır, ateş kısılır.
Ocaktan alınmadan önce
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], un ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üzerine gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır.