Malzemeler:
1 kilogram un,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 kilogram kıyma,
750 gram
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
maydanoz,
yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
karabiber,
yumurta,
maya.
Yapılışı:
Tuz katılmış un maya eklenerek yoğurulur ve biraz bekletilerek mayalanması sağlanır. Hamura az sıvı yağ karıştırılır bekletilir. İç için ise; ince doğranan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, kara
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır. (İsteye bağlı olarak içe
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, isot da katılabilir). Hamur lahmacun gibi açılır yarısına hazırlanan iç konarak boş kalan kısım yarım ay oluşturacak şekilde kadanır ve yine tabak yardımı ile açık kısımlar kapatılır. Bu arada
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılarak sadece sarısı çırpılır hazırlanan bu böreklere sürülerek fırında pişirilir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.