Malzemeler:
1 litre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Üzeri için:
1 litre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı toz şeker
2-3 çorba kaşığı gül suyu
Süslemek için tarçın
Hazırlanışı:
Süt ve pirinci birlikte pişirin. Ilıkken kaselere 2 parmak dökün. Üzeri için, 1 litre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le, yarım bardak pirinci iyice pişirin. 2 su bardağı toz şeker ve gül suyu ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ilınınca kaselere koyduğunuz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lü karışımın üzerine dökün. Soğuyunca üzerine tarçın serpiştirin.
Not: Mardin'de bayramlarda mutlaka zerde ikram edilir. Ancak zerde, şekersiz hazırlanan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lacın üzerine dökülür. Bu iki katlı tatlının adı Mutabbaka'dır