MALZEMELER:
1 kg nane çuçe
1 baş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 ml Mardin zeytinyağı
1 bardak çökelek
Tuz
Kuru kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Nane çuçeler bol suda örselenmeden yıkanıp suyu iyice süzülür. Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir. Soğan ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar küçükçe doğranır. Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur. Beklemeden
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sanmsaklar ilave edilir. Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir. Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürüm ister sokum yaparak yiyebilirsiniz.