60 köfte için MALZEMELER:
500 gram kıyma
500 gram ince yarma
250 gram ince bulgur
4 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (orta büyüklükte)
50 gram kişniş
50 gram margarin
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber ve yenibahar
HAZIRLANIŞI:
ince yarma, tuzlu suda 30 dakika bekletilir. Bu arada iç hazırlanır.
İÇ HAZIRLAMA: Soğanlar ince ince doğranıp pembeleşene dek margarinle kavrulur. Pembeleşince kıyma, tuz, karabiber ve yenibahar eklenip hafif ateşte beş dakika karıştırılır. İnce kıyılmış maydanozlar da ilave edilir ve tencere ateşten alınır.
HAMUR HAZIRLAMA: Bekletilen yarmaya bulgur ve kişniş eklenerek iyice yoğrulur. Oluşan hamur
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her parça elle
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde açılır, hazırlanan iç doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır. Büyükçe bir tencerede bolca su (3 litre) kaynatılır. Kaynayan suya tuz ve köfteler (en fazla 30 adet) atılır. Haşlamaya bırakılan köfteler, 10 dakikada bir dikkatlice karıştırılır. Haşlanan köftelere, suyu ılıklaştıracak kadar (yarım litre) su dökülür. Köfteler tencereden çıkarılarak bir süzgece alınır. Suyu süzülen köfteler, tere, marul ve maydanoz serpiştirilmiş tabaklara alınır. Limon ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimleriyle servis edilir.