| Helhel (mardin)
MALZEMELER:
1 çay bardağı pekmez
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sadeyağ
3 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Su, pekmez ve un iyice karıştırılır. Topaklanmamasına dikkat edilir. Elde edilen karışım kısık ateşte pişirilir. Boza kıvamına gelip kaynayınca, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar içine kırılır ve tekrar yavaş ateşte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar da pişince kapatılır. Sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |