MALZEMELER: 4 Kişilik,
1 kg Kuzu veya oğlak kaburga
150 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
tuz
karabiber
yenibahar
250 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı et
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
maydanoz veya reyhan
salça veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI:
Kaburganın et ile kemik arası,kemik tarafı da delinmeyecek şekilde cep gibi açılır. Bademler suda haşlanır ve kabukları soyulur. Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı et
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den sonra aynı yağ ile kavrulur. Bu arada
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım pişirilir. Kavrulan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], et, baharatlar, maydanoz veya reyhan bir kapta karıştırılır. Kaburganın içi ve dışı tuz, karabiber ve yenibaharla ovulur.
Hazırlanan iç malzemesi içine doldurulur, etrafı dikilir. Geniş bir tencerede sırt kısmı az kızartılır.
Bir tencereye sırt kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirilir ve üzerine 3-4 su bardağı kaynar su eklenerek orta ateşte buhar ile pişirilir. Etin körpeliğine göre 3-6 saatte pişer. Ara sıra
kontrol edilerek suyu azaldıkça kaynar su eklenir. Daha sonra pişen kaburganın üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya salça sürülerek önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
Not: Ayrıca kaburga içinin hazırlandığı gibi iç pilav yapılarak yanında servis yapılır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.