MALZEMELER 4 KİŞİLİK
2 tane iyi temizlenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya oğlak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]si
1/2 kg kuşbaşı et
kuyruk yağı
nane
tuz
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber
az yeni bahar
isteye bağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yağ
YAPILIŞI:
İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır.
Bu arada az ufak doğranmış kuşbaşı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da konur, o zaman
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.
Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.
NOT: Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.