1 paket kurumaya
1 su bardağı tozşeker
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr margarin
yarım çay bardağı susam ve çörekotu
1 çay kaşığı tuz
ılık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aldığı kadar un
sıvıyağ
koku (narenciye kurusu)
Kuru mayayı az bir miktar su ile eritin. Karıştırma kabına biraz un alın. Ortasına mayayı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, yumuşatılmış margarini, tuz ve şekeri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Bir çay bardağı kadar ılık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü de ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine sıvıyağ ile karıştırılmış koku (narenciye kurusu) dan sürüp rulo yapın. Ruloyu önce halka şekline getirin. Daha sonra burgu yapıp kendi etrafında
döndürerek sarın. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Fırında 180 derecede pişirin.