Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 17:11   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Humus (tarsus mersin)




Malzemeler: (bir porsiyon için)
100 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
75 gr tahin
5 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
0,5 gr kimyon
1 gr tuz
½[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Garnitür malzemeleri:
10 gr yağ
0.5 gr kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 gr sumak
10 gr maydanoz yaprağı
50 gr et sucuğu
10 gr süs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i turşusu
50 gr salatalık turşusu

HAZIRLANIŞI:
Nohutlar yıkanarak bir gün önceden tuzlu suda ıslatmaya alınır. Daha sonra da kaynatılır. Nohutların kaynatılması sırasında su yüzeyinde oluşan köpük bir kepçe yardımıyla alınır. Nohudun haşlanmasında kullanılan haşlama suyu ayrıca bir kaba alınarak muhafaza edilir. Çünkü bu haşlama suyunun, daha sonra humusun tahta tokmak yardımıyla ezilmesi işleminde katkı malzemesi olarak tekrar kullanılması gerekmektedir. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ezmek için humus tasına alınır.
Kâfi miktarda tuz ve haşlama suyu da ayrıca ilave edilir. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar humus tası içinde kıvama gelinceye kadar tahta tokmağın yardımıyla ezilir. Ezilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar akışkanlık kıvamı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]andıktan sonra üzerine kâfi miktarda tahin ilave edilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezmesiyle birlikte harç yapılır.

Not: Arzu edildiği takdirde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da nohudun ezilmesi sırasında ilave edilebilir. Nohudun ezilmesi işleminde (mikser gibi) başkaca bir alet veya cihaz kullanılmaz.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan