Malzemeleri:
250 gr kıyma et
1 bas
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kilo un
50 gr yağ
Yapılısı:
Yumurta, tuz , su ve undan elde edilen hamur ıslatılmıs bir pecete ile sarılarak 10 dakika bekletilir. Bilahire tahta uzerinde yufka seklinde acılan hamur kucuk
kareler halinde kesilir. Diğer tarafta yağda kavrulan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma ve tuz hamurların ortasına konarak ucgen sekline getirilip kapatılır. Kaynamakta olan et suyuna atılıp pisirilir. Bir sure soğumaya bırakılır. Bu esnada yağ eritilir. Salca ilave edilir, nane atılır. Yağ, salca ve nane karısımı uzerine dokulur. Servis esnasında cırpılmıs
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek sofraya konur.