Susamlı köfte (mersin)
Malzemeleri:
1 kilo bulgur
250 gr susam
2 cay bardağı sıvı yağ
2 bas [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kasık salca
1 tatlı kasığı kimyon
yeteri kadar tuz
1 bağ maydanoz
Yapılısı:
Bir kilo bulgur bir tepsi icerisine ılık sula ıslanıp ustu ortulur. 250 gr susam kavrularak dovulur. Soğanlar ince sekilde doğranarak 2 cay bardağı yağ ile kavrulur. Uzerine salca ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Islanmıs olan bulgurun uzerine doğulmus olan susam ilave edilir. Tavada hazırlanan yağ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salca beraberce yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra ince kıyılmıs maydanoz ve kimyon ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Belirli bir yumusaklığa geldikten sonra servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |