Malzeme
Ispanak 4 su bardağı (doğranmış)
Su 3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Ispanaklar ayıklanır,yıkanır ve ince ince doğranır.Diğer tarafta ölçülü su kaynatılır,tuz ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra bulgur eklenirve önce orta sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzeirne kızdırılmış yağ dökülür ve 20 dakika demlendirilir. Servis tabağına alınıp üzerine karabiber serpilerek sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Almış)
NOT: Mersin ve Malatya yörelerinde yapılmaktadır. Tarif Mersin'den alınmıştır. Arzuya göre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça da konabilir. Eğer bu şekilde istenirse, önce yağ ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur, salça konur ve diğer malzemeler ilave edilerek pişirilir.