Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 17:23   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ıspanaklı bulgur pilavı (mersin)




Malzeme
Ispanak 4 su bardağı (doğranmış)
Su 3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Ispanaklar ayıklanır,yıkanır ve ince ince doğranır.Diğer tarafta ölçülü su kaynatılır,tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra bulgur eklenirve önce orta sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzeirne kızdırılmış yağ dökülür ve 20 dakika demlendirilir. Servis tabağına alınıp üzerine karabiber serpilerek sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Almış)

NOT: Mersin ve Malatya yörelerinde yapılmaktadır. Tarif Mersin'den alınmıştır. Arzuya göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça da konabilir. Eğer bu şekilde istenirse, önce yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur, salça konur ve diğer malzemeler ilave edilerek pişirilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan