Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 17:24   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklalı bulgur pilavı (mersin)




Malzeme
Bakla 500 gram
Su 4 su bardağı
Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 8

YAPILIŞI
Baklalar yıkanır,ayıklanır ve küçük küçük doğranır.Bir tencerede 4 su bardağı su ocağa konur kaynayınca tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirilir.Baklalar yumuşayınca bulgur ilave edilir.Bulgur suyunu çekip göz göz olunca,üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir,peçete örtülür ve kapak kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (K.K.Almış)

NOT: Tarif Mersin yöresinden alınmıştır. Arzuya göre üzerine 1/2 demet doğranmış dereotu konabilir. Pilavın yağı ilave edilmeden bir kısmı ayrılarak soğutulur içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su ilave edilerek karıştırılır, pilav ile birlikte yenir. Bu karışıma"Sıraysır"denir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan