Malzeme
Bakla 500 gram
Su 4 su bardağı
Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 8
YAPILIŞI
Baklalar yıkanır,ayıklanır ve küçük küçük doğranır.Bir tencerede 4 su bardağı su ocağa konur kaynayınca tuz ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirilir.Baklalar yumuşayınca bulgur ilave edilir.Bulgur suyunu çekip göz göz olunca,üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir,peçete örtülür ve kapak kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (K.K.Almış)
NOT: Tarif Mersin yöresinden alınmıştır. Arzuya göre üzerine 1/2 demet doğranmış dereotu konabilir. Pilavın yağı ilave edilmeden bir kısmı ayrılarak soğutulur içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su ilave edilerek karıştırılır, pilav ile birlikte yenir. Bu karışıma"Sıraysır"denir.