Kullanılacak malzeme:
250 gramlık 1 mersin balığı dilimi,
1 marul göbeği,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]urada tutulmuş 5 yeşil zeytinle 5 kalamata zeytini,
5 kırmızı turp,
5 ançüez filetosu,
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 kornişon,
2 pancar turşusu,
yeteri kadar zeytinyağıyle
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu,
tuz ve kıyılmış maydanoz.
Yapımı: Mersin balığı dilimini iyice yıkadıktan ve süzdükten sonra çok az suyla buğularcasına haşlamalı. Sonra bu haşlanmış balık dilimini soğutup küçük parçalara doğramalı ve salata kayık tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Tabağın çevresine marul göbeği yapraklarını dizmeli. Katı olarak haşlanmış ve kabuğu soyulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları dilim dilim doğrayıp balık parçalarının üstüne yerleştirmeli. Yeşil ve kalamata zeytinlerini de sağa, sola serpiştirdikten sonra ançüez filetolarını
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimlerinin yanına rulo biçiminde oturtmalı. Küçük parçalara doğranmış pancar turşusuyle kornişonları da sağa, sola serpiştirdikten sonra bir başka kapta çırpılmış olan zeytinyağlı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sulu ve tuzlu sosu salatanın üstüne döküp servis yapmalı.