Malzemeler:
1 kilogram kemer
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kilogram
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları bol suda yıkayıp alacalı soyun. 4'er parmak eninde kesin. Kestiğiniz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üst kısmını hafif enine, alt kısmını da boyuna 2 santim kadar kesip, tuzlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup, irice doğrayın. Sarımsakları soyup ince kıyın. Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp hafif sıkın. Zeytinyağında kızartın. Patlıcanları yayvan bir tencereye alın. Kalan yağdan 2-3 kaşık tavada bırakın. İçine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları koyup hafifçe yakmadan kavurun. Domatesleri ve tuzu ilave edip, biraz diri kalacak şekilde soteleyin. Patlıcanların üzerine dökün, bir taşım kaynatıp ateşten alın. Soğuyunca servise hazırlayabilirsiniz.
Not: Bu yemeğin özelliği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]suz yenmesidir.