Pilav;
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Sos;
1 rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 sap
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2–3 çorba kaşığı salça
HAZIRLANIŞI:
1.Pirinç yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sonra güzelce yıkanır ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ile tereyağı birlikte kaynatılır.
2.Su kaynayınca tuz ilave edilir ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri içine koyup önce harlı sonra kısık ateşte pilav göz göz olana dek pişirilir. Sonra ateşten alıp demlenmeye bırakılır.
3.Bir tavaya zeytinyağını koyup, kızdırın ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin. Pembeleşince
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sapı ilave edilir.
4. Salçayı da ekledikten sonra kavurun ve çok katı olursa içine biraz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ilave edilir. Tuz ve karabiberi arzuya göre ilave edip, bu sos pilav ile karıştırılır. Servis tabağına koyarak ikram edilir.