malzeme listesi
500 gr taze kişniş (yörede kişkişadı verilir)
2 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 çay kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
1 su bardağı sıcak su
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyu
Yapılışı
Kişnişleri yıkayıp süzün ve incecik doğrayın.
Zeytinyağı ve yemeklik incecik doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Salçayı ve yıkanmış bulguru ilave edip iki dakika daha kavurun. Doğranmış kişnişleri, tuz, pulbiberi de ekleyip bir su bardağı sıcak suyu da tencereye aktarırı. Kısık ateşte, kişnişler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu da ekleyin. İsterseniz 1-2 diş dövülmüş sarmısak da katabilirsiniz. Tıpkı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemeği gibi pişirip sıcak sıcak servise sunun.
NOT: İsterseniz bu yemeği kıymalı da pişirebilirsiniz. Ya da yağda kızarttığınız misket köftelerle servise sunabilirsiniz