Kapadokya köftesi (nevşehir)
250 gr. kıyma
1 çay bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı un
1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rendesi
1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
PÜRESİ:
500 gr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı lor
Karabiber
Tuz
Derin bir kaba kıyma, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], un, tuz, karabiber, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yaparak tabağa dizin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer bir tencerede [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri haşlayın ve ezin. İçine tereyağı, lor, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Ateşte birkaç kez çevirin. Püreyi servis tabağına alın. Köfteleri una bulayın ve kızgın yağda kızartıp püresinin üzerine dizin. Üzerine kırmızı pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpin ve servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |