Malzemeler.
1,5 kg keme
1,5 kg. orta yağlı parça et
2 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3 dış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı sade yağ
tuz
Yapılışı:
Etler kuşbaşı doğranır, tencerede yağ ile 15-20 dakika kavrulur Kemeler yıkanıp
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde doğranır Kavrulmuş ete ilave edilip kemelerde hafıf kavrulur Üzerıne 3-4 su bardağı su ilave edilıp et ve kemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Köfteler yapılır. Yemeğin üzerine küfteler konarak servis yapılır.
Not: Keme, Adanolunun bazı yörelerinde "Domalan" denilen
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cinsinden yabani bir sebzedir.