Malzemeler:
200 gr. margarin
2 adet yufka
250 gr. tel kadayıf
Ceviz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su Limon 1/4 dilim
Hazırlanışı:
İlk önce şerbet hazırlanır. Bunun için şeker ve su bir tencere içinde kaynatılır. Kaynadıktan sonra tencereye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Kadayıfı bir tepsiye alıp daha sonra elinizle kadayıfı ince ince parçalar,haline getirin. Üzerine 200 gr.lık margarin ekleyin ve iyice yo-ğurun. Yufkanın 1 adetini düz bir zemine aldıktan sonra üzerine kadayıfın yarısını yayın. Dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içini ekleyin. Yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim kesin. Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Kalan margarini de küçük parçalar halinde doğrayıp kadayıfların üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarmaya bırakın. Kadayıflar pişince üzerine soğumaya bırakılan şerbeti yavaşça gezdirin. Kadayıflar şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağının yanına koyacağınız dondurma ile Dondurmalı Yufkalı Sarma Kadayıfınız servise hazır hale gelecektir.