Malzemesi:
1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
100 gr kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 baş orta büyüklükte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
iç fıstığı
maydonoz
tuz
karabiber
nane
zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsiler ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Yıkanır ve tuzlanır. Bir tencereye yağ konur. Önce iç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], sonra sıra ile kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yıkanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç seviyesine kadar kaynamış su katılarak tencerenin ağzı kapatılır.Pirinç yarı pişme durumunda iken ateş kısılır.Üzerine yağ dökülür, karabiber, nane ve maydonoz ilave edilir. İç pilav dinlendirmeye bırakılır.Yağlanmış tepsiye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler açılarak sırt kısmı yere gelecek şekilde dizilir. Tepsinin kenarına da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hazırlanan iç pilavı tepsiye dökülür. Kaşıkla düzeltilir.Kenarındaki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler pilavın üzerine kapatılır. Ayrıca pilavın üst kısmı tamamen kapanacak şekilde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler dizilir.Üzerine yağ gezdirilir. Kızgın fırında
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler kızarıncaya kadar pişirilir.