Malzemesi:
1,5 kilo pancar (kara lahana)
1 kahve kaşığı kinzi
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 kilo
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
200 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
ceviz
tuz
biber
Yapılışı:
Pancarlar temizlenip yıkanır ve burkarak parçalanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Pancarlar kaynayan suyun içine atılır. Yarı pişince suyu değiştirilir. Tekrar kaynar su ilave edilir.daha sonra haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pancarın üzerine katılır. Diğer malzemeler (ceviz, kinzi,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] )havanda dövülerek tekrar parcara katılır. Piştikten sonra yemek ateşten indirilir.İcine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu katılarak dövme tahtası ile iyice dövülür. Tekrar ateşte konup bir süre daha kaynatılır.