Galdirik kavurması (ordu)
Malzemesi:
2 bağ galdirik
4 baş orta büyüklükte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kaşık yağ
yeterince tuz
Yapılışı:
Galdirik temizlenip, yıkanır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır ve süzülür. Sıkılarak doğranır. Ayrı bir kapta ince kıyılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine doğranmış galdirik ve tuz ilave edilerek sık sık karıştırılır, bir süre ateşte bekletilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |