Pancar (kara lahana) diplesi (ordu)
Malzemesi:
2 bağ pancar
4 baş orta büyüklükte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (veya bulgur)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı:
Pancar temizlenip yıkanır. İnce ince kıyılır. Kaynamış suyun içine önce rengi kararmasın diye hemen tuz ilave edilir. Pancar kaynayan suya katılır. Bir taşım kaynadıktan sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konulur.Pancar ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak süzülür.Topraklanmaması için devamlı karıştırılır.Soğumaya bırakılır. Diğer tarafta,arzuya göre zeytinyağı veya tereyağı tencereye konulur..İncecik doğranmış bol [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la hafif pempeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanan pancarlar, acı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |