Kabak çorbası (ordu)
Malzemesi:
Yarım kilo kış kabağı (Çil kabağı)
250 gr.beyaz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kaşık tereyağı
1 kaşık tuz
salça maydanoz.
Yapılışı:
Kabağı dış kabukları soyularak kare şeklinde doğranır.Bir tencerede yağ eritilir. Salça ilave edilir. Daha sonra hazırlanan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile önceden haşlanmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tencereye konularak karıştırılır. Birlikte kavrulur . Belli bir miktar su katılır ve kaynatılır. Pişmesine yakın tuz ilave edilir. Piştikten sonra üzerine maydanoz doğranır, ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |