Malzemeler
750-800 gr kuşbaşı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
3 adet orta boy kemer
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 su bardağı lüks baldo
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet büyük boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yenibahar
4,5 su bardağı sıcak su (et ya da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm)
Ayrıca kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Pirinci bol tuzlu kaynar suda en az 40 dakika bekletin.
Eti bir tencereye koyup 7 su bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ocaktan alın.
Diğer taraftan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün ve kuşbaşı et formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan çıkardığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yıkayıp süzün. Bir su bardağı sıvıyağda hafifçe kızartıp bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yemeklik incecik doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırarak 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip tuz, karabiber ve yenibaharı serpiştirin. Kızarmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da katıp karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çekip üzeri göz göz olunca ocaktan alın.
15-20 dakika kadar dinlendirip hafifçe karıştırarak servise sunun.