Malzemeler:
10 adet orta boy dolmalık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım su bardağı tahin
2 su bardağı dövülmüş yer fıstığı
1 su bardağı yeşillik (doğranmış nane maydanoz taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
1 çay bardağı tahin
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
Yeteri kadar tuz
5-6 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dövülmüş)
1 kahve fincanı su
Biberleri temizleyin, kaynar suya atın. 3 dakika süreyle kaynatın ve süzün. Biberleri soğuk suya alın ve tekrar süzün. Yer fıstığı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Soğuyunca tahin, tuz, 1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ve yeşilliği ilave edip, karıştırın. Sosun Hazırlanışı: Tahin, tuz, bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ve sarımsağa su ekleyip sosu hazırlayın. Dolmaları servis ederken üzerine dökün.