Tavuk 1 Adet Orta Boy
Ceviz içi 1 Kilogram
Kişniş 1 Tatlı Kaşığı
Acıka 1 Tatlı Kaşığı
Mısır Unu 1 Su Bardağı
Buğday unu 1 Su Bardağı
Kırmızı acı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 10-15 Adet
Sarımsak 2 Diş
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Sıvı yağ 1 Su Bardağı
Kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 Orta Boy
Kırmızı toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 Tatlı Kaşığı
Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. İçine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir. Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur. Kırmızı kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suda kaynatılır, şişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, 2 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kişniş ve hamurlar et makinesinden 2-3 kere geçirilir. Bu karışım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. İçerisinde kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu kalmaması sağlanır. Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur. Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır. Üzerine toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilmiş kızgın tereyağı gezdirilir. Pasta ile yenir.