Malzemeler:
1 kg yarma buğday (dövme çorbalık buğday)
2 kg süzme
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (katık)
2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Yarma buğdayı bir gece önceden iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Buğday yumuşayınca katık (süzme
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) eklenir iyice karıştırılır. Sırasıyla sıvıyağ, tuz, un, kabartma tozu,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenir iyice karıştırılır. En son dereotu ve maydanozu da ince kıyıldıktan sonra eklenir. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Margarin ya da tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Kalınlığı 1,5-2 cm’yi geçmemelidir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Yanında salatalık,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ayran ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le servis edilir.