Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 20:33   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katık böreği (samsun)




Malzemeler:
1 kg yarma buğday (dövme çorbalık buğday)
2 kg süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (katık)
2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar tuz

Yapılışı:
Yarma buğdayı bir gece önceden iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Buğday yumuşayınca katık (süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) eklenir iyice karıştırılır. Sırasıyla sıvıyağ, tuz, un, kabartma tozu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenir iyice karıştırılır. En son dereotu ve maydanozu da ince kıyıldıktan sonra eklenir. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Margarin ya da tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Kalınlığı 1,5-2 cm’yi geçmemelidir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Yanında salatalık,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ayran ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le servis edilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan