Mantarlı pilav (vezirköprü samsun)
MALZEMELER:
Bir avuç karacaoğlan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı (çam diplerinde yetişir, küçük ve siyah renklidir.)
1 baş kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı pilavlık [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
tuz
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Mantarlar iyice yıkanıp ayıklanır.Küp küp doğranan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar tereyağında pembeleşince [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenir. Biraz karıştırılır tuz ve kareabiber eklenir. Sıvıyağ eklenir. Önceden yıkanıp ıslatılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler süzülüp
tencereye eklenir. Biraz daha kavrulur. Sıcak su eklenip kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince dinlendirilir. Ilık servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |