MALZEMELER:
1 kg yazı pancarı (kuş ekmeği, madımak, nünük, kabalak,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kulağı, teke sakalı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ba, çil,
vb. pancarlar)
2 baş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kaşık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI:
Pancarlar iyice yıkanır, ince ince kıyılır. Derin bir tencerede 1 kaşık yağla ince ince doğranan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kavrulur. Bir tavada 1 kaşık yağ eritilip un eklenir ve kavrulur. Soğanlara salça eklenir, pancarlar eklenir ve kavrulur. Nane, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, bulgur ve ince doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenir. Karıştırılır. Kavrulmuş un ve sıcak su eklenir. Koyu kıvamlı olmalıdır. İkram ederken
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la beraber sunulur.
Not: İsteyen içine karıştırır. İçine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılmazsa
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la sunulur. Yoğurtsuz yenecekse üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıkılır. İsteğe göre bu tarife kıyma da eklenebilir.