5 kişilik Gerekli malzeme:
1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
20 tane defne yaprağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı kıyılmış
maydanoz
5 adet olgun
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tuz,
karabiber
2,5 tabaka yağlı kağıt
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp süzgece alın. Defne yapraklarını bol suda iyice yıkayıp kurulayın. İki tabaka yağlı kağıdı ortadan ikiye keserek 4 parça yapın. Diğer yarım tabaka kağıt ile birlikte 5 parça elde edin.
Her yağlı kağıdın ortasına yan yana dörder defne yaprağı yerleştirin. Limonları ince halkalar halinde dilimleyip defne yapraklarının üzerine yerleştirin. Her yağlı kağıda 200gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yi paylaştırarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimlerinin üzerine düzenli bir şekilde yan yana sıralayın. Tuzlayıp,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ledikten sonra üzerine bir tutam kıyılmış maydanoz serpin.
Domatesleri yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin. Balıkların üzerine sıralayarak yerleştirdikten sonra kağıtları kapatın. Pişme esnasında açılmaması için kenarlarını iple bağlayın veya ataşla tutturun. Kağıt paketleri fırın tepsisine yanyana yerleştirip önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp kağıtları üzerinden kenarlara doğru açıp sıcak olarak servis yapın.