MALZEMESİ:
500 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı tane sumak
2 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
sıvıyağ
karabiber
tuz.
Sumağı 1 çay bardağı ılık suda bekletin. Doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı yağda pembeleştirin ve salçayı katıp karıştırın. Ispanağı doğrayıp ekleyin ve öldürünceye kadar orta ateşte kavurun. Baharatları, tuzu ve yeterince suyu katın. Kaynayınca,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sumağın suyunu çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.