Malzemeler:
4 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
175 gr. margarin
İç harcı için:
patates
peynir
Üzeri için:
yumurta
susam
Yapılışı:
- Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde bezelere ayırın.(bu ölçüde 3 beze oluyor) Hamurun iyi açılması için mutlaka 15 -20 dakika dinlendirin
- Unlanmış zeminde (açmak için yuvarlak bir masa kullanmak gerekli ,çünkü hamur masadan sarkacak kadar açılacak) hamur yufka büyüklüğüne gelene kadar oklava ile açın.(açarken gerektikçe un dökün.)
- Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvıyağ karışımından 5-6 kaşık gezdirin.Hamuru kenarlarından tutup ortaya doğru katlayıp kaldırın yağın her yerine bulaşmasını sağlayın.
- Hamuru alt kısmından ortadan uçlara doğru ellerinizle sıvazlayarak yavaş yavaş büyütün.
- Hamurun bütün etrafına aynı işlemi uygulayın,yırtılmalar olabilir önemli değil.
- Masa örtüsü gibi yapabildiğiniz kadar inceltin.
-Hamuru iki uçtan karşılıklı olarak ortada birleştirin.
- Hamuru kıvırarak yuvarlak şekilde 4 beze elde edin.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Katmer yapmak için bezeleri oklava ile 30-35 cm çapında açın.(açma işleminde artık un kullanmayınArtık pişirme işlemine geçiyoruz.Sacı ısıtıp katmeri oklava ile alıp saca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine 2-3 kaşık yağdan gezdirin.(her tarafı yağlanacak şekilde)
Aynı işlemi diğer yüzünede uygulayın. İki tarafını güzelce kızartın.Peynirli yapmak için açtığınız katmerin yarına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i koyup ,diğer yarısını üzerine kapatın.Aynı şekilde pişirin.
Pişen hamurları sıcakkenbir tabak yada tepsiye almayın ,terleme yaptığı için yumuşuyor, KITIR KITIR OLMUYOR