Malzeme
Kıyma (yağsız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) 1+1/4 su bardağı
Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 su bardağı
Soğan 1 Küçük boy
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 tatlı kaşığı
Taze reyhan 4-5 dal
Tuz 1/2 tatlı kaşığı
Su 1 su bardağı
Sıvı Yağ 2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 4-6
YAPILIŞI
Bir kabın içine kıyma,bulgur,soyulmuş,yıkanmış ve rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],karabiber,kırmızıbiber,yıkanmış ve ince kıyılmış reyhan ve tuz iyice karıştırılır.Az az su ilave edilerek,su bitinceye ve elastik bir yapı alıncaya kadar iyice yoğrulur.Birbirini iyice tutunca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve iki avuç arasında bir santimetre kadar incelikte yassıltılır.Kızdırılmış yağda fazla kurutmadan kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.(K.K.yıldız)
NOT: Sivas yöresinde yaygın olarak yapılan bulgurlu köfte,ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir. Köfteler,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], un, tuz ve su ile hazırlanan hamura batırılarak da kızartılabilir.